producties


 

26 september 2013 - Haags Straatnieuws
Interview
Voor Haags Straatnieuws bracht ik een bezoek aan het atelier van kunstenaar Philip Akkerman die samen met Joris Wijsmuller een kalender heeft gemaakt. Lees het interview hier.

 

23 september 2013 - AD/Haagsche Courant
Artikel
Van het Peace One Day concert bij het Vredespaleis heb ik een verslag gemaakt. In de pressroom ontmoette ik Jude Law en de band KANE. Lees de reportage hier.

 

21 september 2013 - AD/Haagsche Courant
Persbericht
Naar aanleiding van het persbericht dat ik schreef voor het We Are The Hague festival publiceert het AD een artikel. Lees het hier.

 

September 2013 - Haags Straatnieuws
Artikel
Harry en Nasja bestieren reisboekhandel Stanley & Livingstone in de Schoolstraat alweer 20 jaar. Ze schreven een boek over hun reis naar Malawi, waar ze in de voetsporen traden van avonturier David Livingstone.

 

September 2013 - Haags Straatnieuws
Rubriek
De rubriek Haagse Huizen gaat na 12 jaar stoppen. Tijd om op de valreep nog even binnen te kijken bij hoofdredacteur Floor.

 

September 2013 - AD/Haagsche Courant
Artikel
Aankondigend stuk over de eerste keer 48 uur van Den Haag, waar de Museumnacht, de UITmarkt en de Grachtenpracht onder vallen. Ik interviewde cabaretier Sjaak Bral die niet alleen een workshop geeft maar ook presenteert op de UITmarkt. Lees het stuk hier.

 

September 2013 - Haags Straatnieuws
Eindredactie
Altijd leuk! Een dagje eindredactie doen bij Haags Straatnieuws aan de Parkstraat. Artikelen redigeren, inkorten en nieuwsberichten schrijven.

 

September 2013 - Zij aan Zij
Recensie
Uitgebreide recensie van het boek van B.A. Vork: 'Dagboek van een geesteszieke jeugd'. Lees het hier.

 

September 2013 - Kerk in Den Haag
Interview
Op de voorpagina van Kerk in Den Haag, interview met dominee Barbara Rogoski, die op in september is gestart met de Internationale Roze Kerk in Den Haag. Klik hier.

 

Augustus 2013 - Zij aan Zij
Artikel
All the single ladies! Lesbische en biseksuele singles, hoe richten zij hun leven in? Acht singles vertellen. En daarnaast laten trendwatcher Adjiedj Bakas, psycholoog Ronete Cohen en dating expert Jolanda van den Berg hun licht schijnen op dit onderwerp.

 

September 2013
Manuscript
Diny Vork schreef haar indringende levensverhaal op in 'Dagboek van een geesteszieke jeugd' bij uitgeverij U2pi. Over seksueel misbruik en opgroeien als oudste van drie kinderen in een arbeidersgezin in de jaren '50. Haar ouders hebben een slecht huwelijk, haar vader en broertje hebben zware epileptie. Vork wordt al jong zeer zelfstandig en wordt voor het eerst verliefd op Jil, een vrouwelijke kostganger.

 

Zomer 2013 - Haags Straatnieuws
Artikelen
Reportage uitgestelde koffie in Den Haag
Interview Barbera Sterk van kapperszaak Haagsche Kopjes
Interview Her Putman van vegetarisch eethuis De Zon
.
Interview Rob Schuitema, schrijver van het boek 'Cees Vuurpijl'.

  18 juni 2013- Gemeente Den Haag
Advies
Voor stichting Straat Consulaat heb ik een adviesrapport geschreven aan de gemeente Den Haag over het al dan niet sluiten van de harddruggebruikersruimte aan 't Zieken. Het rapport is te lezen op de site van het Straat Consulaat. Klik hier.
  4 juni 2013 - Haags Straatnieuws
Eindredactie
Een dagje op mijn oude werkplek met Hester Heite op de redactie van Haags Straatnieuws omdat hoofdredacteur Floor de Booys vrij is. Artikelen redigeren, korte stukjes schrijven.Het is een bijzondere editie, omdat Bram Schinkelshoek (directeur van de Kessler Stichting) gasthoofdredacteur is. Hij koos voor een themanummer: zand en veen. Oftewel de scheiding tussen het rijke en arme Den Haag.
  Juni 2013- Uitgeverij U2pi
Manuscript
Het boek 'Een kindje groeide in mijn hart' van Lilian van de Water over haar adoptiedochter Daphne Rohani die slechts 26 jaar werd, is verschenen. Ik heb het geredigeerd. De door mij verzonnen titel en geschreven achterflaptekst oogstten veel bewondering staat op de site te lezen: www.eenkindjegroeideinmijnhart.nl
  Mei 2013 - Uitgeverij U2pi
Manuscript
Het boek 'Inkoppers. Voor mensen die geen managementboeken lezen' van Jaco van der Tang is uitgekomen. Ik heb het manuscript gelezen en Van der Tang inhoudelijk van feedback voorzien. Hij noemde mijn feedback vol bewondering "Een vak apart" en heeft er gebruik van gemaakt.
  15 Mei 2013- AD/Haagsche Courant
Interview
Een interview met Leo Blokhuis over zijn voorstelling The Band. Foto: Dio van Maaren. Lees hier de PDF.
  13 mei 2013 - AD/Haagsche Courant
Interview
Fotograaf en journalist Hans Willink heeft een mooie foto expositie in lunchroom/galerie Quirky "In het spoor van Alexine Tinne". Foto: Tess Willink. Lees hier het artikel.
  2 mei 2013 - AD/Haagsche Courant
Interview
Het Bevrijdingsfestival is niet zomaar een popfestival, het wil haar diepere betekenis benadrukken, vertelt organisator Gerard van den IJssel. Lees hier de PDF.
  25 april 2013- AD/Haagsche Courant
Interview
Op avontuur in de stad. Life I Live popfestival, dat de Haagse KoninginneNach heeft vervangen, heeft oog voor jong talent. Een interview met Arthur Pronk van organisatiebureau Prooost. Lees de PDF hier.
  April 2013- ZijaanZij Magazine
Achtergrondverhaal
Hoe roze zijn de Oranjes? Hoe tolerant is Beatrix als het gaat om homoseksualiteit? Lees hier de PDF.
  Maart 2013- AD/Haagsche Courant
Interview Micha Wertheim
In zijn nieuwe voorstelling Voor je het weet toont de cabaretier een minder duister personage. Lees hier de tekst.
  Maart 2013
Website en brochures

Humanitas Zoetermeer lanceert een website en een folderlijn met 8 brochures. Teksten zijn door mij geschreven en de meeste beelden door mij geselecteerd.
  Maart 2013- ZijaanZij Magazine
Everybody loves Whitney!
Whitney Mixter van The Real L Word is een ster, gewoon omdat ze helemaal zichzelf durft te zijn in de reality show. "Maar", zegt ze: "Ik ben wel dommer neergezet dan ik in werkelijkheid ben." Lees verder
  21-03-2013 - AD/Haagsche Courant
Interview Pia Douwes over Kramer vs. Kramer
"Scheidende stellen zouden zich over hun pijn en ego heen moeten zetten voor de kinderen, want die lijden het meest."Lees verder
  20-03-2013 - AD/Haagsche Courant
Interview Kim van Zeben over eerste solovoorstelling. "Het gaat erover dat ik typetjestourette heb. Je moet wel een beetje van raar houden, denk ik." Lees verder

Ook: een ouder interview met Kim in ZijaanZij (2006)
  Maart 2013 - ZijaanZij Magazine
Als er bloed vloeit
Buikpijn, huilerig en chagrijnig. Menstrueren kan vervelend zijn en als vrouwenkoppel beleef je het dubbel. Wat maakt het lichter: praten of chocola? Lees verder
 

Februari 2013 - Kerk in Den Haag
Vrijmaatje
Met wie kun je je seksuele behoeften delen wanneer je in een rolstoel zit of autistisch bent? Anne (27) is een vrijmaatje. "Ik voel mij niet vies, maar voldaan."
Lees verder

 

Februari 2013 - ZijaanZij Magazine
Zelfacceptatie
Wat vind jij er eigenlijk van dat je lesbisch of biseksueel bent? Zelfacceptatie is niet alleen essentieel voor alle coming outs gedurende je leven, het zelfs belangrijk voor je gezondheid.
Lees verder

  Januari 2013 - Kerk in Den Haag
Interview met spiritueel therapeut Bianca Willemse.
"Mijn doel is mensen helpen herinneren wie zij werkelijk zijn, zodat zij hun ware bestemming op aarde kunnen realiseren." Lees deel I en deel II.
  Januari 2013 - Kerk in Den Haag
Mansukh Platel
De Brits-Indiase filosoof Mansukh Patel ziet Jezus als een incarnatie van het heilige, een 'avatar'. Bezoekers van de Houtrustkerk:"Hij is net een priester, hij spreekt met enorme bezieling. Hij raakt je." Lees verder
  Januari 2013 - ZijaanZij Magazine
Trouw aan jezelf zijn.
Je houdt van je vriendin en doet je best om je relatie goed te houden. Toch gaat het wringen en lijken de liefde en passie na een paar jaar door je vingers te glippen. Hoe komt dit en wat doe je eraan? Lees deel I en deel II
  5 november 2012 - AD/Haagsche Courant
Rewire: kunst rond de energiecentrale
Een kleinschalig festival met internationale artiesten en een enorm gedreven organisatie. Dat zorgde voor het succes van het Rewire Festival.
Lees verder
  25 oktober 2012 - AD/Haagsche Courant
'VanVelzen doet variété'
Zanger Roel VanVelzen is populair als coach in The Voice of Holland. "Wat Kader Abdolah over mij zei, raakte me diep en maakte me sprakeloos."
Lees verder
  Oktober 2012 - AD/Haagsche Courant
Volg van Firma Mes
Eind 2010 krijgt regisseur Thomas Schoots een leentelefoon. Op deze mobiele telefoon staan 263 sms-berichten, vier foto’s en twee filmpjes van de vorige eigenaar: een zekere Anouk. Het idee voor een nieuwe voorstelling is geboren: 'Volg' van Firma Mes. Lees verder
  September 2012 - Haags Straatnieuws
Oh Oh Lesbos
Ieder jaar reizen in september een paar honderd lesbische en biseksuele vrouwen af naar een festival in een dorpje op het Griekse eiland Lesbos. Daar waar dichteres Sappho ooit leefde. Er is kampvuur, er is karaoke, maar het draait hier om contact en even het gevoel hebben in de meerderheid te zijn. Lees verder

Tussen 2009 tot 2012 leidde ik de werkgroep Communicatie van platform De Achterban, opgericht door stichting Straat Consulaat. Dak- en thuislozen en cliënten van de GGZ ondersteunde ik bij hun PR: het maken van hun persberichten, nieuwsbrief, website, boekjes en brochures. Het resulteerde erin dat De Achterban en het Straat Consulaat op een gegeven moment maandelijks het nieuws haalden: televisie, radio en geschreven media - regionaal en landelijk.
 


Alle successen van De Achterban in 2011 op een rij.
Waar kun je terecht als je net dakloos bent? Een uniek boekje.

Twee maal heb ik een sponsorloop georganiseerd met De Achterban, in opdracht van stichting Straat Consulaat. Het doel was het imago van dak- en thuislozen en cliënten van de GGZ te verbeteren. Dankzij het persbericht haalde dit diverse regionale kranten.Seks in Zij aan Zij

Tolerantie jegens biseksualiteit in Zij aan Zij

Borstkanker Zij aan Zij

Als je valt op foute vrouwen in Zij aan Zij

Op zoek naar geluk in drank en drugs, in Zij aan Zij

Geweld tegen gays, in Zij aan Zij

Groeistuipen in de liefde, 7 crises die je moet overwinnen in Zij aan Zij

Ilene Chaiken, het brein achter The L Word en The Real L Word, in Zij aan Zij

Zangeres Nadieh lijkt terug
, Haagsche Courant

Double trouble in Zij aan Zij, 2005.
Vijf vormen van lesbische probleemrelaties.

Laatbloeiers, i.s.m. Ragini Werner in Zij aan Zij

Wat is verliefdheid? In Zij aan Zij

Machtsverschillen in de relatie, in Zij aan Zij

Dodelijk ongeluk in Zij aan Zij

Hoe verwerk je rouw? In Zij aan Zij

Hoe beëindig je je relatie? In Zij aan Zij